با توجه به افزایش موارد عرضه اولیه سهام شرکتهای نوآفرین، پیشبینی میشود که عربستان سعودی به یکی از بازارهای پیشرو برای خروج شرکتهای نوآفرین در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل شود.
به گزارش نشنال نیوز، عربستان سعودی بهرغم اینکه از عمر فعالیت بازار سرمایهگذاری خطرپذیر در این کشور پنج سال بیشتر نمیگذرد، بهسرعت در حال حرکت به سمت صدر فهرست است.
فیلیپ بحوشی، مدیرعامل مگنیت، میگوید در نیمه اول امسال سهم عربستان سعودی از خروجیها به ۲۰ درصد رسید که در مقایسه با رقم ۱۲ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش داشته است. شرکتهای نوآفرین برای خروج و عرضه اولیه سهام بهطور متوسط به حدود هفت سال زمان نیاز دارند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در حال حاضر، بیش از ۱۳ شرکت نوآفرین در عربستان سعودی آماده میشوند تا در دو سال آینده سهامشان را در بازار بورس عرضه کنند، که تا حد زیادی بهدلیل حمایت مالی است که برای رشد کسبوکارشان دریافت میکنند.
عربستان سعودی، بزرگترین اقتصاد جهان عرب، سال گذشته رتبه نخست منطقه در حمایت مالی از شرکتهای نوآفرین را داشت. شرکتهای نوآفرین این کشور ۱.۳ میلیارد دلار از طریق سرمایهگذاری خطرپذیر جمعآوری کردند و برای نخستین بار، امارات متحده عربی را بهعنوان مقصد برتر سرمایهگذاری خطرپذیر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا پشت سر گذاشتند.
در نیمه اول سال جاری، شرکتهای نوآفرین سعودی بیش از ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کردند که بار دیگر بالاترین رقم در منطقه بود.
ایاد البیوک، مدیر شرکت سرمایهگذاری فلت۶لبز (Flat6Labs)، معتقد است زمان مناسبی است تا افراد نقدینگی موجود در بازار سعودی را مدنظر قرار دهند. عربستان سعودی بازاری عظیم در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است و بیتردید عمق لازم برای سرمایهگذاری راهبردی را دارد.
او در ادامه میافزاید علاوه بر نقدینگی و قوانین بهروزشده، شمار روبهرشد شتابدهندهها و مناطق بدون مالیات در بلوغ اکوسیستم اقتصادی عربستان نقش دارند.
به گفته بحوشی، با توجه به حمایت مالی قابلتوجه از شرکتهای نوآفرین، جستوجوی فرصتهای گسترش در داخل و خارج از منطقه، و تمرکز بر شرکتهای فناوری که پتانسیل اعلام عرضه سهام دارند، بازار عربستان سعودی میتواند برای شرکتهایی که در پی خروجاند جذاب باشد.